Justdiggit 2017-10-05T00:11:16+02:00
just diggit logo pure quality products

COOLING DOWN THE PLANET

Justdiggit is een Nederlandse non-profitorganisatie die ecosysteemherstel-projecten met een positieve klimaatimpact ontwikkelt en aanjaagt. Daarnaast ontwikkelt Justdiggit positieve, wereldwijde on- en offline campagnes en educatieprogramma’s om een hele generatie te inspireren en activeren om te vergroenen en de opwarming van de aarde tegen te gaan.

DIGG DIEPER EN ONTDEK HOE WE DE AARDE AFKOELEN IN ZES STAPPEN.

STAP 1: GRAVEN EN DE  GROND OPENMAKEN

In droge gebieden is de toplaag van de grond zo hard geworden dat het regenwater niet goed meer kan infiltreren.
Het verdampt of zorgt voor erosie en overstromingen, waardoor de overgebleven vruchtbare grond wordt weggespoeld. Door de grond te openen kan het regenwater infiltreren en komt het weer ter beschikking voor vegetatie.

STAP 2: BRENG REGENWATER ONDERGRONDS

Bijna overal op onze planeet regent het, zelfs in droge gebieden. Door het gebruik van eeuwenoude technieken en nieuwe innovaties brengen we het water weer ondergronds. We werken met 35 verschillende technieken die ervoor zorgen dat Moeder Natuur een kickstart krijgt en het land vergroent.

STAP 3: TERUGBRENGEN VAN DE VEGETATIE

Door het regenwater te laten infiltreren in de grond zullen zaadjes weer ontkiemen en keert de natuurlijke vegetatie terug. Om ook de biodiversiteit en de leefbaarheid van de lokale gemeenschap te verbeteren, vullen we de vegetatie aan met het planten van bomen, klimaatbestendige landbouw en agrobosbouw.

STAP 4: DE KLEINE WATERCYCLUS HERSTELLEN

De herstelde vegetatie zorgt voor meer vocht in de lucht, draagt bij aan het creëren van wolken en daarmee het herstellen van de watercyclus. Wist je bijvoorbeeld dat 40% van alle regens komen van vegetatie?

STAP 5: EEN BEETJE GROEN CREËERT MEER GROEN

We herstellen gedregradeerde landschappen op tien strategisch gekozen projectlocaties die tezamen een “Hydrologische Corridor” vormen. Door de schaal en locatie hebben deze projecten niet alleen lokale voordelen, maar tevens een positieve impact op het regionale klimaat. Samen met de universiteit van Wageningen kiezen we deze exacte projectlocaties in onze Hydrologische Corridor programma’s.

STAP 6: HOE GROENER DE AARDE, HOE KOELER DE PLANEET

Bomen en planten zijn de airconditioning van onze planeet, daarom is het zo belangrijk om gedegradeerd land te herstellen. Er is uitgerekend dat 2 miljard hectare land te herstellen is, dit is bijna twee keer de grootte van Europa!

Ons ultieme goal is om deze gebieden te herstellen, maar we kunnen dit niet alleen. Laten we samen de schep op pakken en help ons de planeet af te koelen door te vegroenen!

just diggit
just diggit afrika
just diggit afrika

Wil jij net als wij Justdiggit supporten? Doneer dan hier!